Αγιασμός και Έναρξη Σχολικής Χρονιάς 2025-2026 στη Χίο




Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά 2025-2026 στα σχολεία της Χίου. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στις σχολικές αυλές για να σηματοδοτήσουν την επιστροφή στη γνώση, τη δημιουργία και τη συνεργασία.

Οι διευθυντές και οι δάσκαλοι καλωσόρισαν τους μαθητές, δίνοντας έμφαση στη σημασία της σχολικής κοινότητας, της ασφάλειας και της τήρησης των κανόνων μέσα στις τάξεις. Παράλληλα, επισημάνθηκε η ανάγκη για ανάπτυξη δεξιοτήτων, δημιουργικότητας και αλληλεγγύης.

Η τελετή αγιασμού αποτέλεσε την ευκαιρία να δοθεί το μήνυμα ότι η εκπαίδευση αποτελεί θεμέλιο για την προσωπική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Οι γονείς, από την πλευρά τους, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για μια επιτυχημένη και δημιουργική σχολική χρονιά.

Η νέα χρονιά φέρνει μαζί της νέες προκλήσεις και ευκαιρίες, με στόχο τη διαμόρφωση μιας δυναμικής και συμμετοχικής μαθητικής κοινότητας, που θα συμβάλλει στη διαρκή πρόοδο της κοινωνίας της Χίου.

Ο αγιασμός στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Καραδείου πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, ο οποίος καλωσόρισε τους μαθητές και τους γονείς, τονίζοντας τη σημασία της γνώσης, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας για τη νέα σχολική χρονιά.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις